top of page

Dan škole

U četvrtak, 25. svibnja 2023., obilježili smo Dan škole. Obilježavanje je bilo posvećeno 150. godišnjici rođenja Marije Jurić Zagorke i gradu Zagrebu, u kojem je živjela.

U 17:00 sati u holu škole održan je kratak program koji je započeo izvođenjem nacionalne himne. Program su vodili Lucija Markić i Marko Klarić, učenici 4. a razreda. Nakon uvodnih riječi i pozdrava v.d. ravnateljice Marije Hršak, obilježavanje ovog dana svojim nastupom uveličali su učenici 2. a, 3. b te učenici sedmih i osmih razreda.

Prvi su nastupili učenici 3. b razreda pod vodstvom učiteljice Marijane Gašparić otplesavši "Tango na Zrinjevcu". Potom su učenici 2. a razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Gaurine-Krtalić zapjevali „Zakaj volim Zagreb“ i prikazali kratki igrokaz o Mariji Jurić Zagorki. Za kraj su učenici sedmih i osmih razreda pod vodstvom Davorke Matijević, prof. glazbene kulture, otplesali valcer. Obilježavanje školskog rođendana nastavljeno je druženjem na raznim radionicama, izložbama, aktivnostima i projekcijama koje su pripremili učenici sa svojim profesorima. Kako nam je bilo, pogledajte na fotografijama.



Klara Mrkonjić

bottom of page