top of page

Kad radiš ono što voliš, financije su u drugom planu

U petak, 22. rujna, učenike 8. a razreda posjetila je gospođa Petra Prekrat.

Gospođa Prekrat majka je učenice Mande Prekrat, koja mamu na sat razrednika nije pozvala samo tako, već kako bi učenicima predstavila svoje zanimanje.

Naime, učenici 8. a razreda s roditeljima i razrednicom, prof. Anom Bunčić, ove godine provode projekt pod nazivom „Zanimljiva zanimanja“. Učenici ugošćuju roditelje kako bi pričali o svojem zanimanju, a učenici ih, uz kekse i sok, ispituju što god ih u vezi određenog posla zanima. Gospođa Prekrat radi u ljudskim resursima poznate prodavaonice Mueller. Ljudi koji rade u tom odjelu bave se selekcijom zaposlenika na temelju njihovih životopisa, vođenjem razgovora za posao, velikim kupcima (velikim firmama i ustanovama) i žalbama kupaca. Zanimljivo je da je jedan od preduvjeta za razgovor za posao dobro napisan životopis, a to uključuje i poznavanje gramatike i pravopisa. Kandidati čiji CV obiluje greškama, nemaju ni priliku predstaviti se na razgovoru.


Za taj posao treba imati puno strpljenja i razumijevanja te se traži poznavanje jednog stranog jezika i zakona. Također je važno imati osobine dobrog timskog igrača jer, kako nam je rekla gđa Prekrat, puno se radi u timu. Za velike sastanke znaju biti organizirana poslovna putovanja, a inače se radi u jednom uredu iako postoji i mogućnost rada od kuće. Za plaću nismo ni pitali jer ako radiš ono što voliš i uspješan si u tome, ostalo nije važno, a to nam je u petak pokazala gospođa Petra Prekrat.


Kaja Brkić

bottom of page