top of page

Na putu oko svijeta

U petak, 18.10.2019., učenici osmih razreda naše škole, u pratnji svojih razrednika, posjetili su Klagenfurt. Uz stručnoga vodiča obišli su grad te su imali priliku vidjeti Alter Platz, fontane Lindwurm i Wörtherseemandl, Neue Platz, gradsko kazalište, jezero Wörthersee i Minimundus.


Minimundus je park minijatura s najpoznatijim svjetskim znamenitostima u umanjenoj verziji, koji je svoja vrata posjetiteljima otvorio davne 1959. godine. Riječ je o 176 modela koji su, prema originalima, napravljeni u omjeru 1:25. Neke od poznatijih građevina koje su se učenicima najviše svidjele su: Eiffelov toranj, Kineski zid, Kosi toranj u Pisi, Bijela kuća, Taj Mahal, dvorac Neuschwanstein, Sydney Opera i London Tower.




Potom su učenici slobodno vrijeme iskoristili za šetnju gradom. Na kraju izleta učenike smo pitali kako su se proveli te što im se najviše svidjelo:


„Super smo se proveli!“


„Izlet je bio super, zabavili smo se! Najviše mi se svidjelo to što nismo vidjeli samo poznate građevine, već i druge atrakcije, kao naprimjer žabu iz koje se može piti voda.“


„U Klagenfurtu nam je bilo dobro. Najviše mi se svidjelo kad smo imali slobodno vrijeme za razgledavanje grada. Preporučila bih vam da posjetite Klagenfurt jer je jako lijep.“


„Bilo je jako lijepo, ovo mi je bio najbolji izlet dosad!“




Maria Marton, Laura Matić Zbiljski (8. C)

bottom of page