top of page

Noviteti u školskoj knjižnici

Nedavno smo posjetile knjižnicu naše škole te zamolile knjižničarku Valentinu Namesnik preporuke knjiga od 1. do 8. razreda. Prije razgovora o novitetima objasnila nam je zašto je baš njih odabrala te tko sve te knjige financira.


„Kao i svake godine financijska sredstva za nabavu lektirnih i stručnih knjiga omogućili su nam Grad Zagreb i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Jedna od zadaća školske knjižnice jest osigurati dovoljan broj lektirnih naslova koje će učenici čitati prema popisu lektira. Velik broj naslova može se čitati kao izborna lektira, a može ih se birati i za slobodno čitanje. Neki od novih naslova nabavljeni su u dogovoru s profesoricama Hrvatskog jezika i učiteljicama.“


  • 1.- 2. razred: Mala snježna pahulja (skupina autora), Dječak u zvjezdanim

čizmama, Larisa Mravunac, Čarapojedac, Ivana Guljašević, Juha od bundeve, Helen Cooper, Pčela i ja: priča o prijateljstvu, Alison Jay, Božićna tišina, Višnja Anić, Orašar, An Leysen (prema bajci E. T. A Hoffmana) te slikovnice o Vuku Orianne Lallemand.


  • 3. - 5. razred: Kimi, nemaš vremena i Pudingo, Jelena Pervan, Maša i mobitel i Maša i zima, Sanja Pilić, Tom Gates: moj savršeni svijet, Liz Pichon te stripovi Garfield, Jim Davis i Sestre, Cazenove & William.

  • 5. - 8. razred: Četvrti nastavak Harryja Pottera u novom izdanju kao i nova knjiga

J. K. Rowlling pod nazivom Božićni praščić, dva najnovija naslova Melite Rundek - Letači

srebrnih krila i Moja baka je zmaj, povijesno-fantastični roman australskog pisca Markusa Zusaka Kradljivica knjiga, koja se preporučuje učenicima osmih razreda.


Za sve uzraste predlaže Viceve za djecu u tri nastavka.



Za sve ljubitelje stripova Smib i Modra lasta - novi brojevi stižu svakog prvog tjedna u mjesecu. A kako bi vam u knjižnici bilo što udobnije i zanimljivije, tu su i nove vreće za sjedenje te setovi logičkih i edukativnih društvenih igara koje smo nabavili prikupljanjem kupona u Konzumovom projektu "Mali veliki talenti".


Knjižničarka je iskoristila priliku te spomenula učenicu 6. b razreda Erin Kvakan, koja svakodnevno posjećuje školsku knjižnicu, kojoj je darovala neke od svojih knjiga pa joj se ovim putem zahvaljujemo. Ako i vi imate knjige koje ste pročitali, a više vam ne trebaju, pozivamo vas da nam ih darujete i time obogatite naš fond.


Ana Greganić

bottom of page