top of page

Što čitaju naši profesori?

U medijima se često ističe da Hrvati gotovo i ne čitaju, stoga smo odlučili istražiti čitateljske navike naših profesora i stručnih suradnika. U nastavku pročitajte što su nam otkrili.


Prof. Ljubica Hustić voli čitati poeziju. Uza se uvijek ima Dugu Dinka Šimunovića.


Prof. Petra Budiselić-Gržan uživa u trilerima, hororima, ali i knjigama koje se bave temama iz područja psihologije. Najdraža knjiga joj je Emocionalna inteligencija  Daniela Golemana.


Prof. Irena Sabadoš najviše čita književnost s početka 20. stoljeća te njemačke pisce. Omiljena knjiga joj je Proces Franza Kafke.


Prof. Davor Firšt najviše čita stručnu literaturu, poeziju te Bibliju.


Prof. Ante Smoljo voli povijesne knjige, a najdraža knjiga mu je Gospodari prstenova

J. R. R. Tolkiena.

 

Književni interesi prof. Sanje Smoljan Pavlović su široki - voli poeziju i prozu, posebno putopise i kriminalističke romane hrvatske i svjetske književnosti. Nekada joj je omiljena spisateljica bila Agatha Christie, a danas je to norveški autor Jo Nesbo.

Njezina najdraža knjiga je Kroz pustinju i prašumu Henryka Sienkiewicza, koju je pročitala još u osnovnoj školi.


Školska defektologinja Gorana Kukić također voli trilere i krimiće te  Stiega Larssona i njegovu trilogiju Millennium (Muškarci koji mrze žene, Kule u zraku, Djevojka koja se igrala vatrom).


Prof. Dorotea Sinković izdvojila je Ljubav u doba kolere Gabriela Garcíe Márqueza, prof. Josipa Lovasić Parfem Patricka Süskinda, dok prof. Lidija Zonjić čita knjige povijesne tematike.


Brigita Gluhak, Nikolina Pavić (8. C)

bottom of page