top of page

Skijanje u doba korone

Svake zime sa svojom obitelji idem na skijanje. Iznimka su bile posljednje dvije godine zbog situacije s koronavirusom. Ove godine odlučili smo, usprkos epidemiji, otići na skijanje. Uvijek je u igri neka nova destinacija, a ove godine odluka je pala na Kranjsku Goru.

Kranjska Gora je gradić u Sloveniji podno Julijskih Alpa, a od Italije i Austrije udaljena je tek 6 km. Samo mjesto vrlo je poznato skijalište, a nalazi se na 800 m nadmorske visine. Tijekom zime u ponudi ima skijanje, sanjkanje, školu bordanja i skijanja, a postoji prirodno i umjetno klizalište te još mnogo toga. Blizu Kranjske Gore, u Podkorenu, nalazi se i svjetska poznata skakaonica.


Početak našeg puta bila je kolona na granici dugačka 3 km, kroz koju smo se probili nakon pet sati. Nije bio dobar početak, no kad smo stigli na odredište, dočekao nas je metar pravog snijega pogodnog za skijanje. Nastalo je pravo veselje!

Jeli smo u raznim restoranima i u svakome su nas tražili covid potvrde. Nasreću, moja mama i ja smo se cijepile pa nije bilo problema. Temperatura se spuštala do -12 stoga smo se svakoga dana morali dobro oblačiti. Do kraja našeg boravka u Kranjskoj Gori sve je proteklo u redu, poštovali smo pravila i dobro se zabavili.



Ema Julija Novak, 7. c



bottom of page