top of page

Svježe novosti ravno iz školske knjižnice


Ispred školske knjižnice nalazi se nova oglasna ploča na kojoj su razne zanimljivosti kao što su jezični savjeti, frazemi, ali i kalendar s važnim datumima.

Ovog mjeseca, 22. veljače, Dan je hrvatske glagoljice i glagoljaštva, koji ćemo obilježiti u Mjesecu hrvatskog jezika (21. 2. - 17. 3.). U utorak, 22. veljače, zainteresirani učenici petih i šestih razreda u školskoj knjižnici moći će isprobati pisati te čitati glagoljicu pravim perom i tintom kao nekoć.

Na ploči se također nalazi i projekt Riječ dana, koji smo nedavno najavili. Radi se o natječaju između učenika petih i šestih te sedmih i osmih razreda, a koji se održava svakog dana u školskoj knjižnici na temelju izabrane nasumične riječi iz rječnika. Nju odabire prvi učenik koji dođe u knjižnicu nakon prvog školskog sata. Izabrana riječ i njeno značenje taj dan bit će na ploči. Učenici koji će više puta doći po novu riječ, dobivat će određene titule s većim brojem posjeta (npr. tragač riječi, pamtitelj riječi, sakupljač riječi…). Nakon određenog vremena učenici koji su zapamtili najviše riječi i njihova značenja okupit će se pred malom komisijom koja će izabrati pobjednika prema preciznosti objašnjavanja pojedinih riječi koje su bila na ploči. Rječnik vas čeka!


Gabriela Grobenski i Korina Gluhak, 7. c


bottom of page