top of page

Tko su pobjednici napetog finala Riječi dana?

Završno natjecanje projekta Riječ dana, koji se tijekom drugog polugodišta provodio u školskoj knjižnici, održalo se danas, 10. lipnja.

Podsjetimo se - riječ koju bi učenik nasumce odabrao iz Rječnika hrvatskog jezika tog se dana istaknulo na panou ispred knjižnice, uz objašnjenje te ime i prezime učenika koji ju je izvukao. Na završnom natjecanju prijavljeni učenici trebali su dokazati da su svoj vokabular obogatili tako što su naučili značenje što većeg broja riječi dana.


U kategoriji 5. i 6. razreda petero učenika osvojilo je isti broj bodova u pisanom dijelu natjecanja pa su danas pozvani na završnu, usmenu provjeru.

Neizvjesnost je trajala gotovo do samog kraja, a titulu pamtiteljice riječi osvojila je Lara Matić (5. B), koja se borila protiv Sare Kottnig (5. B), Ive Pašalić (5. C) i Lane Stanić (5. B).

Finalisti u kategoriji 7. i 8. razreda bili su Mia Baković (7. A), Antonio Lukić (7. E), Lea Tomašević (7. A) i Nika Josić (7. E), koja je odnijela pobjedu.

Noa Alasić (5. B) nositelj je titule sakupljača riječi - to je učenik koji je najčešće dolazio u knjižnicu i tražio riječ dana.

Ivan Štefko (5. B) bio je službeni fotograf finalnog dijela natjecanja.

Pobjednice su osvojile darovnu karticu Cinestara, a svi finalisti u vedrom su se raspoloženju počastili grickalicama i slatkišima te izrazili želju da i sljedeće godine sudjeluju u projektu.

Nositeljice projekta su školska knjižničarka Branka Janković-Kursar i profesorice hrvatskog jezika Ankica Markač i Ana Bunčić.


Redakcija Shalabahtera



bottom of page